Tuesday, May 8, 2007

Problemformuleringer

Dette indlæg indeholder vores problemformulering og den udvikling denne er gennem gået.

Problemformulering d. 27/4

På hvilke måder kan interessent identificering og benfit analyse bidrage til udarbejdelse af retningslinier til en projektplan for udvikling af et system, der er forberedt til en større brugssituation?


Problemformulering d. 17/4
  1. Hvilke interessenter er der henholdsvis på mikro (Vejle bibliotek) og makro (alle biblioteker) niveau, og hvilke fordele vil de kunne få ved projektet i Linkpakker?
  2. Hvordan vil Vejle biblioteks projektplan udformes ved både at inddrage perspektiver på mikro- og makroniveau?
  • Hvilke fordele og ulemper er der ved den dobbelte indgangsvinkel i projektplanen?
  • Kan en brugbar projektplan baseres på en analyse af både mikro- og makrointeressenter (på trods af interessekonflikter)?

Problemforumlering umidelbart efter projektstart.
  1. At undersøge om hvorvidt den tilgængelige projektledelseslitteratur gennemgået i faget ”Projektledelses” på Århus Handelshøjskole i foråret 2007 gør os i stand til at udarbejdet en brugbar projektplan til Vejle bibliotek?
  2. At undersøge om hvorvidt det ”benefits-begreb”, som Shang & Seddon præsenterer, kan anvendes til understøtte det overordnede mål for projektet?

De efterfølgende probelmforumleringer og diskussioner vedr. problemformuleringer vil indgå som kommentarer i dette indlæg.

1 comment:

Stefan Mortensen said...

Vi snakkede idag om at de retningslinier som vi udviklier, evt. kunne blive til generelle retningslinier, som Biblioteksstyrelsen kan bruge til projekter. Da vores retningslinier fokusere på at apllikationer skal kunne anvendes på makroniveau, er de specielt interessante for Biblioteksstyrelsen, da disse har til formål at sikre integration og samarbejde på tværs af biblioteker.