Saturday, May 5, 2007

Møde d. 4. maj 2007 -interessent og benefit udarbejdelse

Vi har i dag arbejdet videre på interessenter og benefit. I den forbindelse blev vi meget opmærksomme på vores disponering af sider. Som det ser ud nu er fordelingen således:
Opgavestruktur
  • Indledning, problemafgrænsning, casebeskrivelse mv.: 10-12 sider
  • Eksperiment (interessent identificering, benefitanalyse, udvikling af retningslinier) 40 sider
  • Evaluering (ekspert, fokusgruppe, refleksioner) 25 sider
  • Konklusion: 2-3 sider.

På baggrund af den pressede disponering har vi valgt at undlade den teoretiske evaluering ved at inddrage Christensen & Kreiners utraditionelle tilgang til projektledelse, da hverken vi eller Søren Erik Nielsen mener at denne vil (direkte) bidrage til opgaven med henblik på evaluering af vores retningslinier. Det direkte problem ved at benytte Christensen & Kreiners litteratur, er at de ikke mener man bør benytte retningslinier, da det kan være medvirke til at fjerne kreativiteten i et projekt. Det skal desuden bemærkes at et af vores mål ved opgaven, er at give Ewan et dokument der kan hjælpe ham i den yderligere proces. Det vil blive svært at benytte Christensens & Kreiners litteratur, da den mere eller mindre modstrider netop det vi laver. Vi er klar over at Christensen & Kreiners litteratur kan have relevans for en diskussion af at benytte retningslinier for en projektplan, men deres metode eller mangel på samme, er direkte modstridende. I henhold til det vi vil opnå med projektet og den ramme (80 sider) vi er underlagt, så har vi valgt at ekskludere deres litteratur. Vi vil således uddybe de 3 andre evalueringer.

Benefitsanalysen
Store overvejelser omkring hvordan vi skal gribe denne an. Vi har været meget i tvivl om hvorvidt at vi skulle håndtere at have 5 interessenter som hver potentielt kan opnå benefits i 5 dimensioner og at vi yderligere har 2 organisationsniveauer (mikro og makro). Vi så det som værende en utrolig stor udfordring at udvælge de centrale og mest relevante benefits, så dette er indtil videre blevet undladt. I stedet har vi valgt at vedlægge et bilag med et skema som indeholder alle identificerede benefits opdelt i de 5 dimensioner og de 5 aktører, mens vi i opgaven kort opridser hver enkelt aktør ud fra hver fordelsdimension.

Diskussion -struktur
Store diskussioner vedrørende strukturen af benefits. Skal omdrejningspunktet være dimensionerne eller interessenterne. Det første blev valgt for at undgå store overlap!

Dagen igennem blev der arbejdet godt på opgaven, og vores mål om at kunne afslutte benefit delen i denne weekend virkede mere realistisk.

No comments: