Tuesday, May 15, 2007

Møde 15. maj 2007

Workshop
I dag havde vi sidste workshop-møde (møde med de øvrige grupper som deltager i Projekt i Virksomhedsinformatik). Desværre er vi kun to grupper der møder op, men alligevel bliver det et meget givtigt møde. Vores problemformulering modtager en del kritik for at være for omfattende, og det foreslås bl.a. at dele den op i to, for at øge overskueligheden. Vi har selv brugt meget tid på at diskutere problemformuleringen, og har ikke kunne komme til enighed i gruppen – vi håber derfor at det indspark vi nu har fået, kan hjælpe os videre.

Vi blev også anbefalet at inddrage videnskabsteoretiske aspekter i vores metode primært til at underbygge vores valg af evalueringsformer. Dette var ikke noget vi umiddelbart selv havde tænk på, men efter vi blev gjort opmærksomme på det, var det ikke vanskeligt at se, at det var noget vi skulle inddrage.

Vejledermøde
Efter workshoppen fik vi en god snak med vores vejleder, hvor vi præsenterede ham for vores problemstillinger i forbindelse med det, at vores retningslinjer til en vis grad er noget, der allerede er blevet taget højde for i ansøgningen efter modningsprojektet. I den forbindelse bragte vi også en hvidbog i spil, som netop har til formål bl.a. at give nogle retningslinjer til projekter på biblioteker.
I første omgang så vi denne hvidbog som et problem, da den fremlægger mange af de samme retningslinjer, som vi ender ud med. Men i stedet for at se det som et problem, blev det gjort klart, at vi i stedet skulle forsøge, at inddrage den i evalueringen med henblik på at styrke vores egne retningslinjer. Det blev foreslået, at vi stiller ansøgningen og hvidbogen op i forhold til vores retningslinjer, og finder de retningslinjer som fremgår af hver. På den måde vil vi kunne se, hvad det er, vi bidrager med.

Videre med opagave-skrivning
Efter vores møde med vejlederen, arbejdede vi videre med opgaven. Der blev arbejdet videre på afsnittene om retningslinjerne og på vores projektlog-evaluering. Vi har også fået skrevet et afsnit om videnskabsteori og arbejdet videre på interviewguiden til mødet på Vejle Bibliotek.
Endvidere er vi begyndt på at gennemse hele opgaven, som den er nu. Vi gør det med henblik på at sikre en rød tråd igennem opgaven, samt at få rettet til så alt passer ind i forhold til den viden, vi har på nuværende tidspunkt. Fremgangsmåden er at én læser den igennem, indsætter kommentarer til teksten og sender den videre til næste mand efterfølgende. Kommentarerne tager man stilling til i de afsnit som man selv har skrevet. Naturligvis vil det være nødvendigt, at nogle kommentarer diskuteres i plenum, og det er så planen at få det gjort, når alle har været igennem opgaven.

Fokusgruppe på Vejle Bibliotek
Angående mødet på Vejle Bibliotek blev det i dag yderligere afklaret, hvem der kommer til at deltage i fokusgruppemødet. Vi får desværre ikke nogen af Ewans samarbejdspartnere fra andre biblioteker med, men Ewan og en fra ledelsen på Vejle Bibliotek vil deltage. Biblioteksstyrelsen kommer desværre heller ikke, og da vi luftede ideen om at kontakte dem selv, blev vi bedt om at lade være, da Ewan var bange for, at det ville kunne påvirke biblioteksstyrelsens afgørelse af deres ansøgning. Selvom det er ærgerligt for vores opgave, at vi ikke kan få biblioteksstyrelsen kommentar til vores retningslinjer, må vi acceptere Vejle Biblioteks holdning.

No comments: