Saturday, May 12, 2007

Møde 11-05-2007

I dag har vi arbejdet videre på opgaverne fra sidst, og haft en diskussion om hvordan vi vil lave retningslinjerne, og fået mail fra Ewan.

Formål/mål-analyse
I Formål/mål-analysen krydstjekkede vi slavisk det udarbejdede målhierarki og de identificerede benefits for at sikre, vi havde det hele med både i målhierarkiet og i benefits. Det viste sig, at vi ikke havde fået alle benefits afspejlet i første omgang. Vi lavede en bottom-up tilgang fra benefits til målhierarkiet og således spørge hvorfor ved hver benefit og på den måde nå frem til formålet med projektet og samtidig finde sammenhængene mellem de forskellige benefits.
Det viste sig at det umiddelbart var godt at bruge benefits som udgangspunkt for at identificere de forskellige elementer i målhierarkiet. Og det lykkedes os at få lavet et hierarki hvori samtlige benefits kunne afspejles. Anvendelse af både hvorfor- (bottom-up) og hvordan- (Top-down) spørgsmål var meget gavnlig i forbindelse med placeringen af de forskellige elementer i modellen.

Formål/mål som indledningsvist er blevet skrevet af Jan og Kasper blev til sidst reviewet af hele gruppen, hvor de to øvrige i gruppen blev informeret om indholdet, således at vi alle var klar over hvad der var blevet lavet. Reviewet gav ikke anledning til ændringer i den opstillede model.
I forbindelse med udarbejdelsen af beskrivende tekst til modellen, blev vi enige om ikke at beskrive hvert element slavisk selvom der ligger mange tanker bag. For at begrænse beskrivelsen vil vi således kun beskrive nogle af elementerne (eksemplificere). Beskrivelsen er endnu ikke færdig, men det er planen at den bliver det på næste møde.

Diskussion af retningslinjer
Vi havde endvidere en diskussion af hvorvidt vi ville nå frem til retningslinjer specifikt til anvendelse i projektet på Vejle Bibliotek eller vi ville lave nogle retningslinjer til mere generel brug. Vi er blevet enige om at udarbejde generelle retningslinjer, med udgangspunkt i en diskussion/vurdering af Vejle Biblioteks planlagte projektfaser (Gameplan) holdt op imod den traditionelle projektplan.

Vi har endnu en gang revurderet dispositionen på baggrund af ovenstående diskussion:

Hvorfor afsnit
Formål/mål
- Målhierarki
Hvilken fasemodel?
- Traditionel fasemodel – Vejle Bibliotek projektet
- Iterativ fasemodel - Makro
Konsekvenser
Faser
- Start
- Design
- Udvikling
- Implementering
- Evaluering
Identificerede retningslinjer

Mail fra Ewan
Vi har modtaget en mail fra Ewan med kommentarer til casebeskrivelsen og det viste sig, at der var et par ting der skulle ændres og specificeres.

Metoden, problemstilling og casebeskrivelse er revurderet, således at det nu er opdateret med flere detaljer og således at casebeskrivelse tager højde for de ændringer Ewan havde til det.

Afsnittet Hvorfor Planer er blevet skrevet færdig, men mangler stadig at blive reviewet.

No comments: