Thursday, May 24, 2007

Interview med Vejle Bibliotek d. 24/5

Vi var idag på Vejle bibliotek, hvor vi udførte vores evaluering af vores eksperiment, og vores retningslinier. På mødet var projektgruppen som deltagere, samt Ewan, og hans overordnede Else. Vi fik besvaret vores interviewguide, og diskuteret flere af de perspektiver Linkpakker projekter indgår i.

På mødet fik vi en bekræftigelse af vores metode fra både Ewan og Else. De kunne godt se hensigten i at man først identificerede mulige interessenter, hvorpå man på baggrund af denne lavede en benefitanalyse med udgangspunkt i optimal succes, og efterfølgende fik de listede fordele afspejlet i et målhierarki med succeskriterier for et projekt. Mere direkte bekræftede Else at denne metode kunne virke som et godt salgsargument overfor hende, samt i videre projektsammenhæng, eksempelvis ved projektansøgninger til Biblioteksstyrelsen. For Ewan var fokus mere rettet mod målhierarkiet, som han fandt meget anvendeligt i forhold at få et overblik over formålet med projektet, samt opsat succeskriterier for dette.

Generelt var Ewan og Else positive, dog havde de også nogle ting som de ville lave anderledes. De mente det var fint at tænke i optimal succes som en vision for et givent projekt, men at have det som direkte mål, var ikke hensigtsmæssigt. Derudover var der ting i benefitanalysen, og målhierarkiet, de vil have lavet lidt om på. Set i forhold til deres dybere indsigt i projektet, kunne vi godt se, at der var noget om snakken.

Vi fik også vurderet vores retningslinier, hvor både Else og Ewan var forholdsvis positive, men at benytte alle vores retningslinier, virkede dog ikke som den store sællert. Under alle omstændigheder fik vi vurderet vores eksperiment, hvilket var en positiv oplevelse i forhold til de tilsagn, Ewan og Else kom med. Vi synes dog at retningslinierne har fået for meget fokus i vores opgave, da flere af disse allerede er at finde andetsteds. Dog skal det siges at vi ved hjælp af vores to første evalueringer ser ud til at have fundet en ny metode for den indledende analyse for et projekt.

No comments: