Monday, May 14, 2007

Møde 14. maj 2007

Arbejdet har i dag været koncentreret omkring at få skrevet om retningslinjerne i de forskellige projektfaser. Her er vi ca. halvvejs og påregner at være klar til review senest lørdag.

Herudover har vi færdiggjort præsentationen til workshoppen tirsdag den 14-05-2007. Vi har forsøgt at komme i kontakt med Ewan for at få endeligt aftalt hvordan og hvornår vores evaluering på Vejle Bibliotek skal finde sted. Det lykkedes os dog ikke at få fat i ham. Vi vil bl.a. gerne have afklaret om vi kan få nogen fra biblioteksstyrelsen til at deltage og om nogle af hans samarbejdspartnere fra andre biblioteker vil deltage. Endvidere er vi blevet klar over at vi ikke finder det relevant at bibliotekarer på Vejle Bibliotek deltager. Vi ønsker stadig at få en fra ledelsen med, da det er ledelsen der godkender de projektansøgninger der sendes videre til Biblioteksstyrelsen.

Vi er endvidere startet på at lave en oversigt over hvilke emner vores evaluering vha. egne refleksioner skal indeholde.

Ændringer i forhold til evaluering på Vejle Bibliotek
Vi er blevet klar over at vi måske har taget meget udgangspunkt i vores indledende interview med Ewan, hvor det for os blev klart at det ikke indledende var meningen at Linkpakker skulle udrulles på landsplan. Vores fokus har taget udgangspunkt i den første ansøgning, som var meget rettet mod mikro-niveau.
Den senere beskrivelse af Linkpakker tager i langt højere grad højde for makroperspektivet, hvilket ses som en del af resultatet af modningsprojektet.

I den forbindelse ser vi nogle problemer ifht. vores evaluering med fokusgruppen. Da deres virkelighed umiddelbart synes anderledes end vores udgangspunkt. Flere af vores retningslinjer er rettet mod at man bør tiltænke projekter i bredere perspektiv end det i første omgang var tilfældet med Linkpakker. Men via modningsprojektet er dette perspektiv i langt højere grad kommet med.

Vi har på baggrund heraf undret os over at vi ikke var blevet mere opmærksomme på dette i forbindelse med det første interview med Ewan og også det faktum at vores casebeskrivelse er blevet ”godkendt” af Ewan. Ewan lagde efter vores opfattelse ikke stor vægt på at projektet har ændret fokus fra at være en silo applikation til at være en mere moden applikation som alle biblioteker skal kunne anvende.

Vi må på den baggrund gå ind og stille spørgsmål til Ewan angående:
Hvad er det præcist der ligger til grund for dette ændrede fokus?
Kunne vores retningslinjer hjælpe til at have indset dette tidligere?

Vi må således sige at vi ændrer evalueringsfokus. Vi kommer til at have mere fokus på hvorfor og hvordan Ewan går fra den første ansøgning til den anden ansøgning (efter modningsprojektet). Før var fokus rettet mod spørgsmålet om hvorvidt Ewan ville kunne bruge vores retningslinjer til at lave en projektplan. Opgaven har stadig dette fokus, men det er ikke det Ewan, i så høj grad som tidligere antaget, skal bruges til i forbindelse med evalueringen.
Fokusset med evalueringen med Søren-Erik vil være om han kan se meningen med vores metode, hvor vi udarbejder retningslinjer ved hjælp af en benefitanalyse med udgangspunkt i ”optimal success”. Yderligere vil vi høre hans holdning til vores retningslinjer i praksis.

Vi blev i dag ligeledes opmærksomme på at vores fokus er blevet rettet hen imod at få lavet nogle retningslinjer som kan bruges (af alle/ af Vejle Bibliotek), i stedet for at fokusere på at finde ud af om det er muligt at bruge en benefitanalyse som udgangspunkt for at få identificeret retningslinjer. Vi er dog enige om det er sidstnævnte, vi skal have fokus på. Dog skal de stadig evalueres på, om de kunne være anvendelige.

No comments: